Noen dager er det veldig fint å jobbe i kulturavisen Dagbladet. I dag har mine kollegaer produsert lesverdige kommentarer over en lav sko. Jeg synes alle bør løpe og kjøpe og lese …

 

  • Sven Ove Bakke om Giske og kulturrådet: «Å offentliggjøre det nye kulturrådet på «la-oss-gjemme-bort-de-dårlige-nyhetene»-tidspunktet fredag kl. 13.00 oser ikke av angrepsvilje og debattiver. Men det var jo så mye å tenke på med Michael Jackson og alt det der. Og varmt var det også.»
  • Simen Ekern om Berlusconi: «Hvor lenge holder Silvio Berlusconi ut? Spørsmålet er helt og holdent av politisk art, det må presiseres. Seksuelt vet man at han er «utrettelig, som en okse». Det kom fram på søndag i et intervju med eskortejenta Patrizia D’Addario, som skal ha fått penger for å komme på den italienske statsministerens fester – og litt mer penger for å overnatte.»
  • Marte Michelet og Astrid Sverresdotter Dypvik om den nye kulturkampen: «Hvis det kulturradikale hegemoniet rakner – hvorfor skjer det? På hvilke områder? Hva erstatter det? Og hvilke krefter er i sving? Kommer dette nedenfra, fra et «folk flest» som har fått nok, eller er det en ny, drillet høyrefløy somdriver utviklingen ovenfra?»
  • Fredrik Wandrup i en uttalelse om krimlitteratur i forbindelse med Dagbladets kåring av Norges beste krimromaner: «På et vis har en kriminalroman et fast mønster. Utfordringen for den enkelte forfatter er å bryte med mønsteret … Ofte er det fruktbart å gå ut fra et fast mønster. Det er som å ha en rytmeseksjon i bunnen, så kan blåserne improvisere oppå.»

 

Hvis de som leser denne bloggen kjøper en avis hver, kan det hende jeg har jobb til neste år også. Så komigjena!

 

Publisert 1. juli 2009.

 

Reklamer